A füstölt szalonnát 1X1 cm-es kockákra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott marhanyakat, és megpörköljük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a sót, a borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, és kb. 30 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott birkahúst és a babérlevelet.
Újabb 30 perc a főzés után hozzáadjuk a kockára vágott kecskehúst és a rozmaringot. Tovább főzzük, és 1,5 óra múlva beletesszük a szeletekre vágott gombát.
30 percig főzzük, majd bő lére engedjük, és a szaftjába belefőzzük a laskatésztát. Ha a tészta megpuhult, levesszük a tűzről, és levescipóban tálaljuk.
Megjegyzés
Az elpárolgó folyadékot füstölt csülök vagy füstölt sonka levének és víz 50-50%-os keverékével, esetleg félszáraz vörösborral pótoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.