Tüzet rakunk, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva. A bográcsban zsírjára sütjük a felcsíkozott szalonnát, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük (ha szükséges 1-2 kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá). Beletesszük a kockára vágott húst, és átpörköljük.
Félrehúzzuk a bográcsot, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük fél liter vízzel, majd visszaengedjük a tűz fölé. Beletesszük az áttört fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és paprikát és a felaprított zellergumót. Megsózzuk, és félpuhára főzzük a húst.
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, a feldarabolt karalábét, és a felaprított lestyánt. Megszórjuk őrölt köménnyel és majorannával, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Nagyjából húsz perc főzés után, beletesszük a felkockázott krumplit és a csipetkét, kóstolás után tovább fűszerezzük, és készre főzzük a gulyást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.