A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg víz alatt megpucoljuk, és egy mélyebb müzlistálba tesszük. Ráöntjük a céklalevet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat. Ezután egy órára hűtőbe tesszük.
Amíg színesednek a tojások, felforralunk kb. 2 liter vizet. Megsózzuk fél tk sóval, majd 2 percre beletesszük a zöldbabot. Az idő letelte után azonnal lehűtjük hideg vízzel, így megtartja a színét és a roppanósságát, majd lecsepegtetjük.
Egy keverőtálba kifacsarjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. Egy kisebb habverő segítségével hozzáadagoljuk az olajat, és egyneművé keverjük. A tojásokat kivesszük a céklaléből, és elnegyedeljük őket. A salátaleveleket és a babot összeforgatjuk a mézes öntettel, majd tányérra rendezzük őket. Végül megszórjuk frissen őrölt borssal. Lazaccal és a főtt tojással kínálhatjuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.