Összegyúrjuk a tészta összes hozzávalóját, és 15-20 percen keresztül, robotgép segítségével megdagasztjuk.
A paradicsomszószhoz a hozzávalókat egy fazékban összekeverjükk, felforraljuk, majd forralás után alacsony fokozaton még 20 percig főzzük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, melyből 2 db, fél centinél nem vastagabb, kb. 35 centi átmérőjű kört és 2 db hajszálvékonyra nyújtott kb. 28 cm átmérőjű kör alakú lapot nyújtunk (az előbbi lesz a pizza alapja, utóbbi a feltétek tetejére egy záróréteg).
Az alapnak való tésztalapot belehelyezzük egy magas falú vasedénybe vagy egy 25-28 centis tortaformába. Fontos, hogy legalább 5 centi magas legyen az edény fala. A tésztából jusson az edény falára is, ez fogja oldalirányból megtartani a sajtot és a feltéteket!
Az így kapott tésztatálba halmozzuk a feltéteket: először a jól összekevert reszelt sajtot terítjük szét a tésztán, majd rászórjuk a vékony szeletekre vágott egyéb feltéteket, mint pl. szalámi, paprika, kukorica. A feltétek tetejére fektetjük a vékony, záró tésztalapot, majd azon szétterítjük a paradicsomszószt. Ha olyan feltétet is szeretnénk használni, ami a sütés során jellemzően vizet enged (pl. gomba), akkor azt a paradicsomszósz tetejére helyezzük. A paradicsomszószt megszórhatjuk még egy kis parmezánnal, az még csavar egyet az teljes ízhatáson.
Az így összeállított pizzapitét tegyük a 220 fokra előmelegített sütőbe, és 30 percig süssük. A sütőből kivett pizzát egy pár percig hűlni hagyjuk, aztán egy nagy késsel, határozott mozdulattal 6 szeletre vágjuk.
Ez a tésztamennyiség 2 db 2-3 személyes deep dish pizzához elegendő, de ezt úgy értsd, hogy 2-3 személy tényleg jól lakik belőle.
A benne lévő sajt forrón nyúlik szépen, úgyhogy lehet vele fotózkodni, aztán pedig befalni! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.