A vajat a sóval, a porcukorral, a mandulaliszttel, a tojásokkal, és a kevesebb mennyiségű liszttel lágyan összekeverjük. Ha összeállt a tésztánk, gyors mozdulatokkal hozzáadjuk a nagyobb mennyiségű lisztet is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra, tart formába helyezzük, és 160 fokon megsütjük.
A cukrot a citromlével, a finomra reszelt citromhéjjal, és a tojásokkal felfőzzük. Kb. 40-50 Celsius foknál a puha vajat belekeverjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyomózsákba tesszük és a csokoládéval kikent tartformába töltjük. Az elkészült süteményeket ízlés szerint dekorálhatjuk kandírozott gyümölcsökkel, mogyoróval és csokoládéval.
Megjegyzés
Egy darab M-es tojás 53-63 gramm.
Pataki Ádám cukrászmester receptje
Styling: Csigó Zita
(Somat Gold sajtóesemény)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.