A tésztához a tojásfehérjéket felverjük 1,5 dl vízzel, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát egy 25x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez összefőzzük a citrom lereszelt héját (egy keveset félreteszünk), kifacsart levét és kikapart húsát 1,5 dl vízzel és az eritrittel. A maradék vízben elkeverjük a pudingport, és folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a citromos főzethez, majd sűrűsödésig főzzük.
A tésztát félbevágjuk, kicsit bevagdossuk az egyik lap tetejét, a másiknak pedig az alját. A kihűlt citromkrém 4/5 részével megtöltjük, és megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel. A maradék citromkrémet a tetejére kenjük, és megszórjuk a maradék citromhéjjal és kókuszreszelékkel. Lehűtve fogyasztjuk.
Ha a citromkrémhez még pluszba adunk 2-3 citromnyi vastag csíkokban levágott citromhéjat, kész a citromlekvárunk. :)
A receptet és a fotót EvySlim küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.