A citromos-kókuszos sütemény elkészítéséhez a kókuszreszeléket száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A csokit felaprítjuk. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral és a sóval. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Egy másik tálban elkeverjük a kókusztejet és -likőrt a rummal.
Egy harmadik tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. A kókuszos és a lisztes keveréket felváltva, kis adagokban a vajas alaphoz adjuk. Végül a masszába forgatjuk a pirított kókuszreszelék háromnegyedét és a felaprított csokit.
A masszát kivajazott-kilisztezett, kapcsos formába simítjuk. 175 fokos sütőben 60-75 percig sütjük. Ha túl hamar pirulna, lefedjük alufóliával. Tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A megmosott citrom héját citrus hámozóval levágjuk, és a maradék kókuszreszelékkel együtt a süteményre szórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.