A tejszínt vastag falú lábosba tesszük, és kis lángon megmelegítjük. A vanília rudat félbe vágjuk, és a magjait a tejszínbe kaparjuk. Hozzáadjuk a rudat is, és a tejszínt addig hevítjük, míg forrni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük 10 percig, majd eltávolítjuk belőle a rudat.
Fehéredésig keverjük a tojássárgájákat 5 dekagramm cukorral. Hozzácsorgatunk egy keveset a tejszínből, és alaposan összekeverjük. Végül beleöntjük az összes tejszínt. 6 csészében vagy tálkában elosztjuk a masszát, mindet tepsibe tesszük, és forró vizet locsolunk melléjük. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit 60 percre. A csészéket kivesszük a tepsiből, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
A megmaradt cukrot lábosba tesszük, és oldódásig melegítjük. Kevergetés nélkül addig forraljuk, míg aranykaramella-színe nem lesz. Kivajazott tepsibe öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Összetörjük a szilárd karamellát, majd aprítógépbe tesszük, és kristályos állagúra dolgozzuk.
A cukorkristályt a behűtött tejszínkrémeken elosztjuk. A tejszínes csészéket tepsibe tesszük, és mindet addig grillezzük, míg a cukor meg nem olvad és aranyszínű nem lesz. Hagyjuk megszilárdulni, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.