A megtisztított sárgarépát kb. 5 mm vastagon felkarikázzuk, és a sáfránnyal, valamint 2 dkg cukorral együtt láboskába tesszük. Kb. 1,3 dl vízzel felöntve felforraljuk, majd puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Ezután hozzákeverjük a tejszínt és a mascarponét, végül további 5 percig főzzük.
A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A botmixerrel pürésített sárgarépát összedolgozzuk a tojássárgájákkal, és elosztjuk 4 db laposabb tűzálló formában. A formákat tepsibe állítjuk, amelybe annyi (kb. 3 l) forró vizet öntünk, amennyi kb. 1 cm-rel a formák pereme alá ér. A tepsit alulról a 2. sínre toljuk, és a krémet szilárdra gőzöljük kb. 90 perc alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, végül éjszakára, de legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a krémet adagonként egyenletesen megszórjuk a maradék 4 dkg cukorral, és karamellizáló pisztollyal vagy grillsütőben ropogós kérget olvasztunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.