A megmosott és szárazra törölt csirkecombokat a bőr alatt enyhén bedörzsöljük sóval, majd átfordítjuk, és a húsos részre ráfacsarjuk a citromlevet. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel ízlés szerint, majd állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Sütés előtt a bőrös felét szárazra töröljük, majd megkenjük a vajjal, és megszórjuk egy csipet sóval. Egy tepsibe öntjük a bort, majd beletesszük a befűszerezett combokat a vajjal megkent, bőrös felükkel felfelé. Lefóliázzuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 45 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és leöntünk a párolóléből, hogy éppen csak egy kevés maradjon a tepsiben, majd hozzáöntjük az olajat (vagy zsírt) vissztesszük a sütőbe, és a combokat szép pirosra, ropogósra sütjük.
A zöldbab két végét levágjuk, és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leöntjük róla a vizet. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a szezámmagot, és megfuttatjuk. Ezután hozzáfacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk az előzőleg roppanósra főzött zöldbabot, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Végül alaposan összeforgatjuk. Tálaláskor a tányérra helyezzük a sült csirkecombot, majd melléhelyezzük a szezámmagos zöldbabot.
Megjegyzés
A pirosra sült csirkecombhoz nagyon jól illik a zsenge, szezámmagos zöldbab.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.