A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, aztán nagyobb kockákra vágjuk. Lereszeljük a megmosott citrom héját, a levét pedig kinyomjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a gyömbért, 1,5 dl tejet és 1 evőkanál mogyoróvajat. Köménnyel, a korianderrel és a fahéjjal fűszerezzük. Az így elkészített páclevet jól összekeverjük, és belerakjuk a hús kockákat. Kb. 5 órára a hűtőbe tesszük.
A mártáshoz meghámozzuk a vörös- és a fokhagymát. Az egyik csilipaprikát megmossuk, felaprítjuk, és egy tálba tesszük. A maradék mogyoróvajat, tejet és a hagymákat hozzákeverjük. A citrom levét rálocsoljuk, sózzuk, és összekeverjük.
Fém- vagy bevizezett fanyársakra tűzzük a pácolt húskockákat, és grillen jól átsütjük minden oldalról. A kész húsnyársakat a tányérra tesszük, megszórjuk apróra vágott zöld fűszerrel és a másik felkarikázott vagy kettévágott csilipaprikával.
Kockára vágott kígyóuborkával tálaljuk. A mogyorómártást külön tálkákban kínáljuk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.