A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Megfűszerezzük csirkefűszersóval és borssal.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük a csirkemellet, majd ráteszünk 1 ek vizet, és további 2-3 percig lefedve pároljuk.
Közben összevágjuk a hagymát és a paprikát, és felkarikázzuk a paradicsomot. Az elősütött csirkemellet átrakjuk egy tepsibe.
A serpenyőben, a megmaradt zsiradékon elkészítjük a lecsót: megdinszteljük a hagymát és a paprikát, megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a felaprított csilit, és hozzáadjuk a paradicsomot.
Félpuhára főzzük, majd a csirkemell tetejére rakjuk. Beborítjuk a felszeletelt mozzarellával és mascarponével, végül meghintjük néhány friss bazsalikom levéllel.
Alufóliával beborítjuk, 180 fokos sütőbe toljuk, ahol kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük az alufóliát.
Megjegyzés
A lecsó a magyar konyha jellegzetes étele, mely nyáron a nap érlelte paradicsommal az igazi. Magyar paprika nélkül szinte lehetetlen jó lecsót készíteni. Önmagában is finom, de így csirkemellel és mozzarellával már laktató egytálétel, bátran ajánlom kipróbálásra. Szeretném ezzel a recepttel is megmutatni, hogy a magyar konyha ízeit energiaszegényebben is az asztalra varázsolhatjuk! :-) Tipp: fogyókúrázók hagyják ki a mascarponét!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.