A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffin formákat kivajazzuk, vagy a muffin papírokat elhelyezzük benne.
Egy nagy tálba tesszük a szobahőmérsékletű vajat és habverővel simára keverjük. Beleöntjük a cukrot és néhány percig kikeverjük a vajjal, hogy lágy, könnyed állagú legyen.
Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. Egy másik tálba kimérjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, kakaóport és összekeverjük őket. A vanília aromát és a tejet kimérjük és elkeverjük őket.
A vajas krémhez apránként, felváltva adagoljuk a lisztet, illetve a tejes keveréket. Végül alaposan összekeverjük az egészet és a formákba kanalazzuk a masszát.
Kb. 15 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Még a formában 5-10 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából és így hűtjük ki teljesen.
A muffinokat fejjel lefelé tegyük egy tálcára. Ha netán muffin papírokban sütöttük, akkor azt természetesen vegyük le róla. Az előírás szerint készítsük el a csokiöntetet, majd kanalazzunk a muffinok tetejére, és mindegyik közepét egy fél szem dióval díszítsük.
Megjegyzés
Egyszerűen elkészíthető finomság! Egy apró trükkel és a csokiöntettel feldobva, kiváló vendégváró lehet! Sylvia, a Gasztro Angyal konyhájából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.