Elkészítés: A tésztához a darált diót, a mandulalisztet (vagy darált mandulát), a kakaót, és a csipet sót keverjük össze. A vizet a vajjal állandó keverés mellett olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a kihűtött vajas-vizes keveréket, majd keverjük pár percig. Ezután szintén állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat. Szintén keverjük még pár percig, hogy sima állagú masszát kapjunk.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 24 cm-es és egy 18 cm-es tortaformát. Ezután 2/3 és 1/3 arányban osszuk el a két formába a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt készre (én egyszerre tettem be a sütőbe a két formát, majd légkeverésnél 160 fokon, a kisebbet 12 percig, a nagyobbat 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen a tortalapokat.
A meggyet turmixoljuk össze úgy, hogy ne legyen teljesen pépes. Ezután adjuk hozzá a vizet, ízlés szerint cukrot, a vaníliás cukrot, majd főzzük 5-6 percig. A kukoricakeményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a meggyhez, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki egészen.
A csokoládés krémhez a csokit tördeljük bele egy fémtálba, majd adjuk hozzá a kakaót, 1 dl vizet és a porcukor felét, gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett olvasszuk össze. Amikor már a csokoládé teljesen felolvadt, és egy sűrűbb masszát kaptunk, vegyük le a gőzfürdőről, majd adjuk hozzá a maradék porcukrot és a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük simára.
A maradék 1 dl vizet forraljunk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódok, és már csak éppen langyos lesz. Öntsük az éppen csak langyos zselatint a csokoládés-cukros masszához, és keverjük alaposan össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a csokoládés masszához (én robotgéppel kevertem hozzá, hogy sima állagú krémet kapjak).
A nagyobbik tésztalapot helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd szórjuk meg a reszelt csokoládéval. Ezután a csokoládés-tejszínes krém 1/3 részét kanalazzuk rá a tésztára, és simítsuk el egyenletesen.
A marcipánt nyújtsuk ki akkorára, mint a kisebbik tésztalap, majd vékonyan kenjük le csokoládékrémmel, helyezzük rá a kisebbik tésztalapot, és tenyérrel kicsit nyomkodjuk meg. Ezután a marcipánnal összeragasztott tésztalapot helyezzük rá a csokoládés-tejszínes krém közepére.
A teljesen kihűlt meggyzselét kanalazzuk a kisebbik tortalap köré úgy, hogy ne érjen hozzá a sütőpapírhoz.
Ezután óvatosan kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés-tejszínes krémet, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.
Helyezzük be néhány órára az összeállított tortát a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek (én egész éjszakára a hűtőben pihentettem a tortát, és csak tálalás előtt vettem ki).
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd vegyük ki a tortaformából, és helyezzük rá egy tálcára. Szórjuk meg a tetejét kakaóval, és ízlés szerint díszítsük meggyszemekkel vagy pörkölt mandulaforgáccsal. Éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.