A tojásfehérjét a cukorral, 15 dkg kókuszreszelékkel és a mézzel felmelegítjük. A lisztet a tűzhelyről levett, meleg masszára szitáljuk, majd beledolgozzuk. A kókuszreszeléket és a citromhéjat is beleforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe két megnedvesített teáskanál segítségével a masszából kis halmokat rakunk, és tetejüket csúcsosra formázzuk, vagy csillagcsőrős habzsákból kinyomjuk.
Előmelegített sütőben, 150 fokon (gáztűzhelynél 1-es fokozaton) 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Közben a tortabevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk. A kókuszcsókok talpát a folyékony csokoládéba mártjuk, sütőpapírra tesszük szikkadni. Teljesen megszárítjuk.
Jól záródó dobozba tesszük.
Megjegyzés
Hosszabb ideig eltartható, ha jól záródó edénybe tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.