A töltelékhez összekeverjük a kókuszrémet, a mézet, a tojást és az aromát, majd félretesszük.
A kókuszcsókhoz összeforgatjuk a fehérjéket a cukorral, a kókuszreszelékkel és az aromával, majd egy vastag falú lábasban 60 fokosra melegítjük. A masszát fémtálcára borítjuk, hűtőbe tesszük, és hagyjuk kihűlni. Kivesszük, majd lazítjuk a massza állagát a tejjel úgy, hogy habzsákból nyomható legyen.
Az omlós tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd a lapot 30 részre vágjuk. Egyenként kosárkaformába simítjuk, és elősütjük 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt.
Megtöltjük a töltelékkel, és a tetejére nyomjuk a kókuszcsókos masszát. A sütőt visszavesszük 175 fokra, és készre sütjük a kosárkákat. Akkor jó, ha a kókuszcsók teteje megpirul, és a töltelék is megkeményedik.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.