Egy bögrében kimérjük a kuszkuszt. Az aszalt szilvát és a barackot feldaraboljuk. A A vaníliarúdakat félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, de a vaníliarudat is megtartjuk. A vizet a tejjel összekeverjük, és mikróban felforraljuk.
Egy edénybe szórjuk a kuszkuszt. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a vanília kikapart magját, a mézet, a csillagánizst, a fahéjat, a kókuszreszeléket és a mandulát. Végül leöntjük a tejjel elkevert forró vízzel, és 10-15 percre lefedjük.
A kész kuszkuszt tálalógyűrűvel megformázzuk, barackkal és házi baracklekvárral tálaljuk.
Ha hirtelen édesség éhségünk van, akkor általában gyorsan palacsintát sütök, de ez az édesség még annál is gyorsabban elkészül.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.