A paradicsomot és a cukkinit megmossuk. A paradicsomot felcikkezzük, a cukkinit meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk. Előbbit cikkekre vágjuk, utóbbit pedig összezúzzuk.
Felforrósítjuk egy lábasban az olívaolajat. Megpirítjuk rajta a kétféle hagymát és a cukkinit. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük kb. 1 l vízzel. Megsózzuk, ízesítjük a bazsalikom lecsipkedett leveleivel. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 30 percig főzzük.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a falatnyi darabokra tépkedett vagy felkockázott kovászos kenyeret.
Néhány darabot félreteszünk, a többit a leveshez adjuk, és néhány percig együtt főzzük. Végül lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. A félretett pirított kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.