A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő, enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzzük.
A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk, és kevés sóval ízesített vízben szintén roppanósra főzzük. Amikor elkészültek, leszűrjük a zöldségeket.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpároljuk benne a megtisztított, felaprított hagymákat. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, beleszórjuk és elkeverjük a pirospaprikát, majd visszatesszük a tűzre.
Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit kevergetve fehéredésig sütünk. Közben szétnyomkodjuk a csomókat. Sóval és borssal ízesítjük. Ha elkészültünk, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a főtt rizst és a sárgarépa-karikákat.
A rizses-húsos keveréket előzőleg kiolajozott nagy sütőtálba simítjuk, majd karfiolrózsákat szórunk rá.
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal és kevés sóval, majd a karfiolra öntjük, aztán a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Végül a rakott karfiolt 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük. Salátával tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.