Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (hagyományos és diétás recept) recept
recept
Egyszerű
TojásTej

Rakott karfiol (hagyományos és diétás recept)

65 perc
0 adag
Megfizethető
2020. 03. 04.

Elkészítés

A hagyományos rakott karfiol:


  1. A karfiolt megtisztítjuk, sérült részeit eltávolítjuk, rózsáira szedjük (vagy egyszerűen feldaraboljuk) és a torzsával együtt, enyhén sós (1 tk. só) vízben puhára főzzük, szűrővel kiszedjük és félretesszük lecsurogni. A főzési idő a forrástól számítva kb. 30 perc. Amikor kihűlt annyira, hogy a kezünket már nem bántja a meleg, akkor tovább daraboljuk egészen kicsi részekre, de a torzsát félre tesszük.
  2. Közben, amíg fő a karfiol, az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és mikor már áttetszővé (üveges) válik a hagyma, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, meghintjük pirospaprikával. A tűzről levéve, 1 darab villával elhabart tojást keverünk bele.
  3. Egy tűzálló tálban vagy tepsiben, karfiol és húsrétegeket teszünk egymásra, amíg mindkettő el nem fogy. Akkor a tejfölben elkeverünk 1 egész tojást, belekeverjük a karfiol megfőtt torzsáját egy szitán áttörve, és ezzel leöntjük a tálba rakott karfiolt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A diétás recept:


  1. A karfiolt megtisztítjuk, sérült részeit eltávolítjuk, rózsáira szedjük (vagy egyszerűen feldaraboljuk) és a torzsával együtt enyhén sós (1 tk. só) vízben megfőzzük puhára, szűrővel kiszedjük és félretesszük lecsurogni. A főzési idő a forrástól számítva kb. 30 perc. Amikor kihűlt annyira, hogy a kezünket már nem bántja a meleg, akkor tovább daraboljuk egészen kicsi részekre, de a torzsát félre tesszük.
  2. Közben, amíg fő a karfiol, az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és mikor már áttetszővé (üveges) válik a hagyma, hozzákeverjük az apróra vágott gépsonkát, meghintjük pirospaprikával. A tűzről levéve, 1 darab villával elhabart tojást keverünk bele.
  3. Egy tűzálló tálban vagy tepsiben, karfiol és húsrétegeket teszünk egymásra, amíg mindkettő el nem fogy. Ha kész, a joghurtban elkeverünk 1 egész tojást, majd hozzáadjuk a pépesített karfiol torzsát. Jól összekeverjük,és leöntjük vele a rakott karfiolt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzés
A második változatban a sonkát meg is darálhatjuk, de akkor könnyebben kiszárad, ezért , ha van türelmünk hozzá, inkább késsel nagyon apróra daraboljuk fel. (A darálás közben „sérülő” sonka jobban magába szívja a környező nedvességet, és így az egész étel érzete végülis szárazabb lesz). Az első változatban jó megoldás, és költség és időtakarékos, hogyha amikor valamilyen pörköltet készítünk, vagy akár sült húst, akkor készítsünk egy adaggal többet, és tegyük el fagyasztóba, majd a rakott karfiol készítésekor gondoljunk rá. Recept és fotó: Kalória tudatos több, mint szakácskönyv (Praxis kiadó, 6250 Ft)

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Recept
Egyszerű

Rakott karfiol (a klasszikus recept)

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos-tejfölös rakott karfiol
Recept
Egyszerű

Sajtos-tejfölös rakott karfiol

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csőben sült sajtos karfiol
Recept
Bonyolult

Csőben sült sajtos karfiol

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darált húsos rakott karfiol
Recept
Egyszerű

Darált húsos rakott karfiol

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kulcsár Tímea Ágnes szerző profilképe

Kulcsár Tímea Ágnes

Mozzarellás rakott karfiol
Recept
Egyszerű

Mozzarellás rakott karfiol

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Biró Sára szerző profilképe

Biró Sára

Kiadós húsos rakott karfiol
Recept
Bonyolult

Kiadós húsos rakott karfiol

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Rakott karfiol
Recept
Egyszerű

Rakott karfiol

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
 Lilalicsi szerző profilképe

Lilalicsi

Darált húsos rakott karfiol
Recept
Egyszerű

Darált húsos rakott karfiol

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos rakott karfiol
Recept
Egyszerű

Sajtos rakott karfiol

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sólyomvári Ágnes szerző profilképe

Sólyomvári Ágnes

Hasonló receptek

Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Recept
Egyszerű

Rakott karfiol (a klasszikus recept)

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos-tejfölös rakott karfiol recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-tejfölös rakott karfiol

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kiadós húsos rakott karfiol recept
Recept
Bonyolult

Kiadós húsos rakott karfiol

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Darált húsos rakott karfiol recept
Recept
Egyszerű

Darált húsos rakott karfiol

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus rakott karfiol recept
Recept
Bonyolult

Klasszikus rakott karfiol

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Darált húsos-baconös rakott karfiol recept
Recept
Egyszerű

Darált húsos-baconös rakott karfiol

65 perc
|
4 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.