A rakott karfiol elkészítéséhez az átöblített rizst kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben megfőzzük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Megpároljuk 20 perc alatt.
A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük 5-10 perc alatt, majd lecsepegtetjük.
A tejfölbe belekeverjük az ételízesítőt és a tojásokat.
Egy jénai edénybe, vagy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat, a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tojásos tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl szépen megpirul a tetején (kb. 35-40 perc).
Megjegyzés
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
További receptek és fotók a <a>Morzsáló blogban</a>!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.