A karfiolt rózsáira szedjük, és forró, sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzzük. Kiszedjük a vízből, és amíg hűl, a zsemlemorzsát egy kevés étolajon aranybarnára pirítjuk. Félretesszük.
A sajtot a reszelő durvábbik fokán (amin a káposztát) lereszeljük.
Egy tűzálló tálat kikenünk bőven margarinnal, és az aljára szórjuk a pirított zsemlemorzsa felét, majd beleterítjük a karfiolrózsákat.
A tejfölt kikeverjük a tojássárgájával, majd fehérborssal és a szerecsendióval ízesítjük (sót nem teszünk bele, mert a sajt elég sós). A karfiolra öntjük a keveréket, elosztjuk rajta a reszelt sajt kb. kétharmad részét. Egyenletesen rászórjuk a maradék morzsát, és megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra sül a tetején (kb. 30-35 perc).
Megjegyzés
Bevallom, én nem szoktam mérni a hozzávalókat. Bízom benne, hogy azért követhető a recept.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.