A rózsáira szedett karfiolt kb. 10 percig főzzük lobogó sós vízben, majd hideg vízsugár alatt lehűtjük.
Keményre főzünk 4 tojást, megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk.
Az apró kockára vágott bacont száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A tejfölt simára keverjük a maradék két tojással, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
Egy lapos, hőálló tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Elrendezzük benne a leszűrt karfiolt és a főtt tojást, rászórjuk a pirított bacont, végül megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. amíg szép piros lesz.
Megjegyzés
Készítsük el a recept brokkolis változatát is!
Hozzávalók: 4 személyre.
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.