A joghurtos tepsis rakott karfiol elkészítéshez a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni. Ha beszívta a vizet, lekapcsoljuk alatta a tüzet, de további 10 percig hagyjuk fedő alatt párolódni.
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben ezt is felrakjuk főni.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk. Sóval, borssal, 2-3 gerezd áttört fokhagymával összeforgatjuk, egy kevés liszbe beleforgatjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Egy kevés csapvizet lehet alá önteni, ha a liszt felszívta a nedvességet.
A joghurtot fűszerezzük: sóval, borssal, kurkumával, curry-vel, pirospaprikával, 2-3 gerezd reszelt fokhagymával. (A kurkumából és a curry-ből nem kell túl sok, mert igen erős íze van.) Belereszelünk egy fél citrom héját, majd ízlés szerint sajtot reszelünk bele. Ha a húsnak lett szaftja, hozzáöntjük az öntethez, ha nem, egy kevés olajat teszünk bele. Végül hozzákeverünk 1 egész tojást.
Egy tepsi vagy jénai aljára olajat teszünk, hogy vékony rétegben fedje (1-2 evőkanál).
Ha megfőtt a karfiol (akkor jó, ha még egy kicsit roppanósan kemény, és nem tudod pépessé nyomni), a felét a beolajozott tepsibe/jénaiba rétegezzük. Érdemes kisebb alapterületű, magasabb edényt választani (25×30-nál kisebbet).
A megfőtt rizs felét a karfiolra rétegezzük, majd rátesszük a főtt csirkemellet. Ráöntjük a joghurtos öntet felét, és elegyengetjük. Következik a rizs másik fele, aztán a maradék karfiol, majd a legtetejére az öntet többi része. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 1 óra alatt - vagy amíg kissé megpirul teteje - készre sütjük.
Megjegyzés
Candida diétához és fogyókúrához is tökéletes, az egzotikus fűszerezés miatt valódi íz kavalkád a diéták egyhangúságában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.