Az átöblített rizst kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A megmosott, kisebb rózsákra szedett karfiolt lobogó, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és a megtisztított, átnyomott fokhagymát. Hozzákeverjük a felkockázott bacont, és zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve fehéredésig sütjük.
A langyosra hűlt rizst egy vékonyan kiolajozott, tűzálló tálba simítjuk, majd elosztjuk rajta előbb a villával kissé áttört karfiolt, azután pedig a darált húsos keveréket.
A tejfölt kikeverjük a tojással, valamint 1 csipet sóval és borssal, végül a rakottas tetejére simítjuk, és a 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha túl hamar pirulni kezd a teteje, egy darab alufóliával lefedjük. Saláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.