1. Tegyük lábosba a datolyát. Öntsünk rá 2,4 dl vizet, kaparjuk bele a vaníliarúd magjait, majd tegyük bele a rudat is, és kis lángon főzzük 8-10 percig. Ha kezd besűrűsödni, keverjük hozzá a diót és a szezámmagot. Főzzük további 1 percig, majd vegyük le a tűzről, és lefedve hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Közben morzsoljuk össze a lisztet és a sót a vajjal. Keverjük simára a krémsajtot a tejföllel, 1 db tojássárgájával és a porcukorral, majd adjuk a vajas liszthez, és gyúrjuk rugalmas tésztává. Fedjük le, és pihentessük a hűtőben 45 percig.
3. Lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 10 × 35 cm-es téglalappá, majd simítsuk rá a datolyás tölteléket, és a hosszabbik oldalról indulva tekerjük fel. Csomagoljuk alufóliába, és tegyük a mélyhűtőbe legalább 2 órára. Vágjuk 2,5 cm-es szeletekre, majd helyezzük a tekercseket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenjük meg őket 1 db tojássárgájával, majd hintsük meg a fahéjjal elkevert cukorral. Süssük a 190 fokra előmelegített sütőben 22 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.