A sütőt előmelegítjük 170 fokra, közben pedig kibélelünk sütőpapírral 2 nagy tepsit.
A lágy margarint és a cukrot habosítjuk, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a vaníliás cukrot, sót, mézet, majd a lisztet. Végül az összedarabolt datolyát is beletesszük. A tésztát legalább 20 percre hűtőbe rakjuk (vagy 10-15 percre fagyasztóba), így könnyebb vele dolgozni.
Utána lisztes kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk, és felsorakoztatjuk őket a tepsiker, távolabb egymástól. 170 fokon kb 14-15 percig sütjük. A sütőből kivett tepsikben hagyjuk langyosra hűlni.
Megjegyzés
Jól záródó fém vagy műanyagdobozban tárolva sokáig elálló finom aprósütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.