A piskótához külön-külön összekeverjük a száraz majd a nedves alapanyagokat, ha ezzel megvagyunk akkor fakanállal összekeverjük a kettőt, 10 perc pihentetés után tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Mielőtt kivennénk a végezzünk tűpróbát a piskótán. Ha elkészült vegyük ki és hagyjuk hűlni.
A datolyát, ha szükséges kimagozzuk, majd alaposan megmossuk a naranccsal együtt. A pudingot a tasakon található előírás szerint megfőzzük tejjel és az eritrittel vagy cukorral. A datolyát és a narancs reszelt héját egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáöntünk 2-3 decit a pudingból, beletesszük a rumaromát és alaposan turmixoljuk össze. Az így kapott masszát hozzákeverjük a maradék pudinghoz.
A tortát a tortaformából óvatosan kivesszük, egy cérna segítségével óvatosan kettévágjuk. Az alsó réteget visszatesszük a tortaformába, elkenjük rajta a lekvárt, majd ráhelyezzük a felső piskóta réteget. Az 1 teáskanál agar agar port 1 deci hideg vízben elkeverjük, felforraljuk és folyamatosan kevergetve a forrástól számítva 1 percig főzzük, majd hozzákeverjük a datolyás-vaníliakrémhez, és megkenjük vele a piskótát. A tortát a megpucolt narancs szeleteivel is díszíthetjük. A tortát a hűtőbe tesszük néhány órára, de akár az egész éjszakára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.