A sütőt előmelegítjük 195 fokra. A megmosott tököt félbevágjuk és a magos rész eltávolítása után durvára kockázzuk. (A hokkaidót nem kell meghámozni.) A tökdarabokat kevés forrásban levő vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük és pürésítjük. A masszát szűrőbe öntjük és jól lecsepegtetjük. Közben egy tepsit leterítünk sütőpapírral.
A tésztához a nagy tálba szórt lisztet elvegyítjük a nádcukorral, az őrölt fűszerekkel, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban összeforgatjuk a kimagozott és finomra aprított datolyát, a durvára vágott diót és az apró darabokra tördelt fehér csokoládét.
Az apró kockákra vágott hideg vajat ujjbeggyel elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadunk 15 dkg tökpürét a datolyás keverékkel együtt, és összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastag, kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyomkodjuk, majd 8 cikkre vágjuk. Mindet a tepsibe fektetjük, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 18-19 perc alatt. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.