A szénhidrát-csökkentett lisztből, rozslisztből és a finomlisztből, sütőporból, margarinból, vízből, a tojássárgájából, a citrom reszelt héjából, a vanília aromából és az édesítőből jól gyúrható tésztát készítünk.
A tészta 3/4 részét a tepsiben kinyújtjuk (40x30-as tepsi), 1/4 részéből pedig rácsot teszünk a tetejére.
A töltelékhez a tojásfehérjéket kevés sóval picit elkeverjük, hozzáadjuk az 1 kupak folyékony édesítőt és kemény habot verünk belőle.
A túrót, a citrom levét és reszelt héját, a vanília aromát, az egész tojást és a megfőzött vanília pudingot, valamint a joghurtot összekeverjük. Beleforgatjuk a feldarabolt barackokat, majd legvégül hozzákeverjük a tojáshabot.
A tölteléket a tésztára simítjuk, majd rátesszük a tésztarácsokat. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig.
Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.
Megjegyzés
Én minden sütit diétásan sütök. Ez a tészta természetesen egy alap pitetészta. Tölteléket azt teszel bele, amit akarsz, de egy jó tanács: mindig tegyél hozzá 1 csomag vaníliás pudingport, ez szépen összetartja a gyümölcsöt is.
A receptet és a fotót Windkriszta küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.