A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába tekerve 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral.
A tojást kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét a sóval habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a kikevert tojássárgával, és óvatosan hozzákeverjük a kakaóval és a sütőporral elkevert diót és olajat. A masszát a lekváros tésztára simítjuk és 190 fokon tűpróbáig sütjük.
A pudingport megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejét pedig kirakjuk a tejben megforgatott vajas keksszel. Folpackkal letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd a kekszek vonala mellett felszeleteljük a süteményt, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Nagyon finom és egyszerű sütemény, kezdő háziasszonyoknak ajánlom az ünnepekre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.