Két lap rétestésztát kiterítünk úgy, hogy részben fedjék egymást, majd vékonyan megkenjük a tojással. A maradék két lapot a tetejére helyezzük, és ezeket is megkenjük tojással.
Megszórjuk a barna cukor nagyobb részével, a vegyes fűszerrel és a reszelt citromhéjjal. Szétosztjuk rajta a meggyet, majd erre zsemlemorzsát szórunk, hogy a meggy levét felszívja. Végül megszórjuk a dióval a tetejét. Az egyik oldalon hagyunk a peremén tiszta területet.
Felcsavarjuk a rétest, és a gyűrött részt alulrahajtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, megkenjük vajjal, és megszórjuk a maradék barna cukorral.
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta ropogós, a meggy puha nem lesz. A rétest kivesszük a sütőből, és megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.