A tejberizshez a rizst hideg víz alatt átöblítjük, majd közepes lángon, fedő alatt a vízben elkezdjük főzni. Ha felforrt a víz, akkor felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrokat, majd, már fedő nélkül, folyamatos kevergetés mellett, addig főzzük, amíg besűrűsödik a tejberizs, és a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc).
A tűzről levéve szobahőmérsékletűre hűtjük. Ekkor elkeverjük benne a magozott, lecsöpögtetett meggyet.
A réteslapokat egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, összesen ötöt rétegezünk egymásra.
Az alsó 1/3 részre kanalazzuk a kihűlt tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd szorosan feltekerjük. A záródási felülettel lefelé, egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.