A tészta hozzávalóiból a kefirt összedolgozzuk a tojással, a sóval és a liszttel, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle, és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat) 2 dl étolaj, és a kinyújtott tésztára kenjük. Felcsavarjuk, mint a bejglit és 3 részre osztjuk.
A meggyet megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd lecsepegtetjük. 2 db tésztát téglalap alakúra nyújtunk, lekenjük 1-1 ek étolajjal, és megszórjuk a cukrozott mákkal. Ezután rátesszük a lecsepegtetett meggyet, és meglocsoljuk tejföllel. Feltekerjük mindkettőt, tepsibe helyezzük, és mindegyik rudat lekenjük étolajjal.
A maradék tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és lekenjük étolajjal. Megszórjuk darált dióval, és elosztjuk rajta a párolt almát. Feltekerjük, megkenjük olajjal, és a tepsibe helyezzük.
A rudakat 200 fokon pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, és kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.