Összekeverjük az összetört túrót, a darát, a villával habosra felvert tojásokkal, sóval, citromhéjjal. Pihentetjük, amíg a morzsát megpirítjuk.
A zsemlemorzsát a vajjal és a cukorral, állandó kevergetéssel, mérsékelt hőfokon közepesen barnára pirítjuk, közben egy nagyobb edényben sós vizet forralunk.
Vizes kézzel a forrásban lévő (nem lobogó) vízbe diónyi gombócokat eresztünk.
Ha az utolsó is belekerült, lassú forralással elkezdjük főzni. Nagyságuktól függően 10-15 perc alatt főnek meg, ekkor feljönnek a víz tetejére.
Lecsepegtetjük, a morzsába forgatjuk, porcukorral és fahéjjal ízesített tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.