- Bögrébe öntjük a langyos tejet, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk körülbelül tíz percig, hogy felhabosodjon.
- Közben a lisztet egy nagy tálba szórjuk, a közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük a szoba-hőmérsékletű kefirt, majd a felfutott élesztőt, és fakanállal összekeverjük.
- Beleszórjuk a sót is, és közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis langyos vizet is. Végül beledolgozzuk a két evőkanál olajat is.
- Jó nagy, erős zacskóba vagy zárható dobozba rakjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe.
- Sütés előtt leszakítunk belőle egy-egy darabot, tányérnyi körökké huzigáljuk, és bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
- Megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.
TIPP: Mindig csak annyi tésztát veszünk ki, amennyit megsütünk, a többi egy hétig is eláll a hűtőszekrényben.