A cukrot a tejbe szórjuk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, a tetejét megszórjuk liszttel, felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, sózzuk, elmorzsoljuk benne a vajat, vagy margarint, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztunk, konyharuhával letakarjuk.
Amikor duplájára kelt, lisztezett deszkán adagokra osztjuk, amilyen nagyságú lángost szeretnék, majd gombócokká formáljuk. A tésztagombócokat letakarjuk, hagyjuk még kelni 20 percig.
Ekkor egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, amiben kényelmesen elfér a lángos, a tésztát megfogjuk és a levegőben az ujjainkkal nyújtjuk, közben forgatjuk körbe-körbe. Könnyen nyúlik, mert lehúzza a saját súlya.
Amikor megfelelően vékony már, a forró olajba tesszük, közepes hőmérsékleten sütjük meg mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leigya róla.
A tejfölt sózzuk kicsit, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sajtot lereszeljük és ezekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.