A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összeforgatjuk a lisztet, a mandulát és a sütőport, majd összedolgozzuk a vajas masszával.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Elrendezzük el rajta az előkészített szilvát, és kissé belenyomkodjuk a tésztába.
Végül a süteményt 175 fokra előmelegített sütőben, 35-45 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.