Veszünk egy tálat belerakjuk a lisztet és a margarint, elmorzsoljuk, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sót. Összeállítjuk a tésztát.
Egy tepsit kikenünk zsírral, meghintjük liszttel. A tésztát ketté osztjuk úgy, hogy az aljára nagyobb darab kerüljön. Kinyújtjuk, ami a tepsi aljára megy kb. félcenti vastagságúra, betesszük a tepsibe megszórjuk a tésztát búzadarával, majd a lereszelt levétől kinyomkodott almát szétterítjük rajta. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd a kockára vágott szilvát rászórjuk a reszelt alma tetejére, szintén megszórjuk cukorral és fahéjjal.
A maradék tésztából rudakat formázunk, és berácsozzuk a tetejét. Felvert tojással megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percig sütjük. Langyosan szeleteljük fel.
Megjegyzés
Az ősz két legfinomabb gyümölcsét tettem a bélesébe .
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.