A hozzávalókat a vaj kivételével egy műanyag edénybe tesszük és a hideg vajat hozzámorzsoljuk. Amikor összeállt a tészta folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Megfelezzük, az egyik bucit lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott és lisztezett tortaformába tesszük, úgy hogy kis pereme is legyen, villával kicsit megszurkáljuk, majd 10 perc alatt elősütjük.
A töltelékkel megpakoljuk, majd a másik bucit is vékonyra nyújtjuk, és a töltelékre fektetjük. A tésztaszéleket (alját-tetejét) összecsípjük, a tetejét is megszurkáljuk, majd 175 fokon addig sütöm, amíg aranybarna nem lesz.
A töltelék készítése: a szilvákra csurgatjuk a szirupot és a fahéjjal megszórjuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A vajon a cukrot karamellizáljuk, a szilvát hozzáadjuk és közepes lángon főzzük. Ha nem lenne elég leve, akkor almalével felöntjük.
Majdnem lekvár állagúra főzzük, de ügyeljünk arra, hogy maradjanak benne puha, de szilárd darabok. Az aprított rozmaringgal megszórjuk és a nyílgyökér liszttel sűrítjük (fél dl almalében vagy vízben elkeverjük a nyílgökér lisztet és úgy adjuk hozzá).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.