A zöldsalátát megmossuk, megszárítjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk. A kecskesajtot kisebb darabokra tördeljük.
A balzsamecetet a mézzel és egy kevés sóval és borssal egy kis edényben sűrűre, szirupossá forraljuk.
Az összeállításhoz egy nagy tálra helyezzük a salátaleveleket. Elrendezzük rajta a sonkaszeleteket, az eperdarabokat és a kecskesajtot. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olivaolajjal és a balzsamecetes redukcióval.
Megjegyzés
Ha nincs serranó sonkánk, akkor ízlés szerint helyettesíthetjük bármilyen levegőn szárított sonkával.
Még izgalmasabbá tehetjük a salátát, ha valamilyen extra mézet használunk. (pl. levendula méz)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.