A sütőtököt (sonkatök) meghámozzuk, kis (kb. fél centis) kockákra vágjuk. A lilahagymát szintén apróra daraboljuk.
A leveles tésztát egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk, majd a négyzetek szélétől kb. 1 cm-re bemetszük a tésztát. Az így kapott széleket megkenjük a felvert tojással.
A tészta közepére tesszük a tölteléket: a feldarabolt sütőtököt, az aprított lilahagymát, a kecskesajt kockákat és a durvára darált diót. Ízesítjük és kevés olívaolajjal locsoljuk meg.
A lepényeket a sütőpapírral együtt tegyük a tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt süssük készre.
Nézd meg videón, hogyan készül a kecskesajtos sütőtökös lepény leveles tésztából:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.