A citromkrémes leveles batyuhoz kiterítjük a leveles tésztát a sütőpapírral együtt úgy, hogy a hosszabb oldala essen felénk. Két oldalról behajtogatjuk úgy, hogy harmadoljuk a tésztát. Ezután kihajtjuk, és a két szélső harmadot ferdén, egyenletesen bevagdossuk - a képen látható módon.
A citromok héját lereszeljük, kifacsarjuk a levüket. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, krémet főzünk belőle. Ha már sűrűsödni kezd, levesszük a gőzről, hagyjuk kissé kihűlni, és hozzáadjuk a vajat. Még néhány percig hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt. Alaposan összedolgozzuk.
A krémet a tészta középső részére kanalazzuk, a tészta felső szélét visszahajtjuk, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a krémre, hogy egy zárt batyut kapjunk.
A megmaradt tojást villával habosra keverjük. A tésztát megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.