A cukkinis-kecskesajtos quiche tésztájához összegyúrjuk a lisztet a felkockázott vajjal, a tojássárgájával, egy csipet sóval és kb. 50 ml hideg vízzel. A tésztát folpakba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez simára keverjük a tojást a tejszínnel. (Ha nem használunk gépet, akkor villával vagy habverővel előbb felverjük habosra a tojást, és csak utána keverjük hozzá a tejszínt.) Belemorzsoljuk a kecskesajtot, sózzuk és borsozzuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
A tésztát egy pite formába nyomkodjuk (mivel sok vajat tartalmaz, nem szükséges kivajazni). Villával megszurkáljuk, majd beletöltjük a sajtos keveréket. A cukkinikarikákat elrendezzük rajta, végül 190 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Azonnal tálalhatjuk, de langyosan vagy hidegen is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.