Az eperlekváros piskótatekercs elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat a cukorral és sóval a robotgép legmagasabb fokozatán addig keverjük (kb. 4-5 percig), amíg a térfogata kb. háromszorosára nő, besűrűsödik, és jól látható kis légbuborékok keletkeztek rajta.
Ezután kanalanként hozzákeverjük a vizet. A legalacsonyabb fokozatra állítjuk a gépet, és a lisztet a citrom héjával kanalanként elkeverjük benne.
Sütőpapírral bélelt nagy, lapos tepsibe simítjuk a tésztát, és kb. 13 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Tiszta sütőpapírra borítjuk, az aljáról a papírt óvatosan lehúzzuk, és megnedvesített konyharuhával letakarjuk kb. 5 percre. Visszafordítjuk az eredeti felső (szebbik) oldalára, és még langyosan megkenjük az eperlekvárral. Feltekerjük, és hűvös helyen pihentetjük kb. 1/2 órát.
A piskótatekercs tetejét porcukorral megszitálhatjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
4 tojásból kb. 5 tojásos tekercsünk lesz, mert a liszt és a plusz 2 kanál víz szaporítja, és könnyű, nagyon jó állagú tésztát kapunk, nem reped, nem száraz. Sütőpor nem kell bele!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.