Az eper felét nyolcadokba vágjuk. A vaníliarudat kettévágjuk, az egyik fél magjai a tejszínbe, a másiké a rúddal együtt a tejbe kerülnek. A tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom, míg langyosra hűl.
A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és pár pecig tobább keverjük, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.
Közben a kihűlt tejbe áztatjuk a babapiskótákat, majd sorban egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezzük őket. A babapiskóta-rétegre kenünk egy adag krémet, majd megszórjuk az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkákkal. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor vagy egész szem eprekkel tálaljuk.
Megjegyzés
Az utolsó adagot tesóm ette, először húzta a száját, hogy ő ennyit aztán nem tud megenni... aztán a második falatnál már azt mondta, hogy mintha cukrászdában lenne, a harmadiknál pedig megkérdezte, hogy ugye mindet megeheti. Hát kell ennél nagyobb elismerés?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.