A torta elkészítését a krémmel kezdjük, hogy legyen időnk kellően kihűteni. Ehhez a cukrot és a tojások sárgáját robotgéppel felverjük, amíg krémes és halványsárga lesz. Vízgőz fölé tesszük, a Marsala bor felét a tojássárgájákhoz keverjük, és 1 perc alatt felverjük.
Fokozatosan beleverjük a maradék Marsala bort és a fehérbort is. 6-10 percig főzzük, közben habosra és sűrűre keverjük a robotgéppel (addig, amíg elég sűrű lesz ahhoz, hogy csomókká álljon össze, amikor lecsöpögtetjük a habverőről). Ügyelünk, hogy ne főzzük túl, különben megkocsonyásodik. Amikor már jó, levesszük a tűzről, rövid ideig kevergetjük, majd letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.
A tejszínt egy nagy tálban kemény habbá verjük 2 evőkanál cukorral, majd egy spatula segítségével beleforgatjuk a mascarponét, és óvatosan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a zabaglionét (ha a zabaglione időközben szétvált, jól felverjük, hogy összeálljon), összeforgatjuk, majd 3 órára a hűtőbe tesszük.
A kávét és a konyakot összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliakivonattal. A babapiskóta 1/4 részét lerakjuk tortaformába, és meglocsoljuk a kávés keverékkel. Erre kenjünk a krém negyedét, majd ezt a rétegezést megismételjük háromszor, végül a krémmel zárjuk az egészet.
A tetejét meghintjük a kakaóval, egyenletesen elosztva, hogy mindenhova jusson, és megszórhatjuk egy kevés csokival. Tálalás előtt a hűtőbe tesszük legalább fél napra, hogy az ízek jól összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.