A fagyasztott gyümölcsöket mély lábasba szórjuk, és felöntjük vízzel (először inkább kevesebb vizet öntsünk rá, nehogy túl híg legyen). Rászórjuk a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, hozzáadjuk félbevágott vaníliarudat, majd néhány percig főzzük (nagyon nem kell forralni, hiszen ezek a gyümölcsök puhák).
Elkészítjük a habarást: a lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy sűrű, de csomómentes (palacsintatésztaszerű) legyen. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejszínt, majd 1-2 merőkanállal rákanalazunk a forró levesből, és simára keverjük. Végül lassan a leveshez keverjük. Utoljára felforraljuk a levest, majd hozzákeverjük a gyümölcsjoghurtokat és a citromkarikákat.
Kóstolás után utólag mág ízesítjük. Hidegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.