A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 15-15 dkg mézet (vagy fele-fele mézet és xillitet) adunk, majd egyenként habosra keverjük.
A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a vajjal elkevert mákkal a felvert tojássárgájához keverjük, és ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.
Ha a tészta csomómentes, egy 26-28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.
Amíg sül a tészta, a habtejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, a citrom héját és a vaníliarús kikapart magjait. Ízlés szerint édesítjük (kb. 2 ek xilittel).
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a krém felével, rászórjuk a ribizli felét, majd rátesszük a tetejét. Megkenjük a maradék krémmel, és rászórjuk a maradék ribizlit.
Megjegyzés
Bár nem túl szép (legalábbis képen), de nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.