Egy 30 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kikenjük zsiradékkal és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, a túrót, majd a sütőporral elkevert lisztet, és egyenletesen eldolgozzuk a masszában.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan és apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze.
A tetejét sütés előtt megszórjuk porcukorral (így a tetejére vékony, karamellizált cukorréteg sül, amitől még finomabb lesz). Előmelegített sütőben, 185 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor még kevés porcukorral megszórjuk a tetejét.
A gyümölcsmártáshoz a gyümölcsöt egy kis nyeles edénybe tesszük, hozzáadjuk egy fél citrom levét, kevés cukrot és a pektint vagy dzsemfixet. Az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk, majd lehűtjük. Ha a magokat nem kedveljük, átpasszírozzuk egy szűrőn. A túrós sütemény mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.